Detaljer

Detaljer

Här är några extra detaljer att tänka på för den som vill ha lite extra. Förlängda upphängare gör att vapnet hänger lite längre ned. Givetvis en smaksak hur långt ned man vill ha hölstret. En Patrolman upphängare gör så att kolven hamnar i höjd med  bältet. Vill man ha änu längre ned på låret så måste det till en extra rem runt benet så det inte slänger omkring. För säkerhets skull så bör man kombinera det med en låsrem.

Vanliga upphjängare på standardhölster är gjorda för vanliga bälten upp till 40 mm. Säg till om du har ett bredare eller tjockare bälte.

Kombiupphängare så hölstret kan bäras på bägge sidor. Jag rekommenderar alltid Crossdraw till alla revolvrar med längre pipor än 4"

Upphängare i olika längder

Genom att dra upp hölstret upp över siktet så slipper man vassa siktesblad som river i kläder ochi  underarmar om man har kortärmat. Revolverhölstret till vänster har en kombination av Siktesskydd och dubbelsöm som även skyddar kornet.

Vanligen formar jag hölster så att kornet går fritt, men om man vill vara extra noggrann med sotningen så gör en  dubbelsöm så att kornet ligger i en ränna .

Låsremmar går givetvis att få i olika bredder.

Till alla höster som används för grytvapen använder jag speciella s.k. "Oneway snaps". För att öka säkerheten.  Extra kraftiga tryckknappar som enbart går att öppna och stänga i en enda riktning.